Docenten

Profiel docenten

Andries Gilde
Beroep: Universitair docent, medischefysiologie, Universiteit Maastricht (sinds 2009). Onderzoeksveld: medisch fysiologisch onderwijs, energie huishouding van het hart, gen regulatie door “NuclearReceptors”.  Eerdere werkgevers: Hogeschool Zuyd, Heerlen, InstitutPasteur de Lille,  TNO, Zeist. Promotie: Universiteit Maastricht (2004). Afgestudeerd: Hogeschool Utrecht (1996). Hobbies: Trailrunning, Mountain biking, Telemark skiën, Judo met mijn dochter, Fotografie. 

Henk Koster
Studeerde theoretische natuurkunde, wiskunde, autonomie en informatica. Hij is afgestudeerd op de onderwerpen “vloeibare kristallen” en “theoretisch onderzoek naar kernreacties”.

Sinds 1970 is hij universitair docent HBO, VWO en HAVO. Hij is schoolleider geweest van 1990 tot en met 2000. Ondernemer in zakelijke dienstverlening ( verbetering bedrijfsvoering door toepassing informatietechnologie). Onderwijsontwikkelaar (21st century-skills) van 2010 tot en met 2016.

Govert Mingelen
Werkzaam als musicus.[ componist, pianist, docent. Autodidact in elk van de voornoemde disciplines. Werkt veelal met hoogbegaafde jongeren. Heeft meerdere grote en kleinere composities op zijn naam staan waarvan een aantal succesvol is uitgevoerd. Hobby’s: Naast muziek ook talen, psychologie, filosofie, koken en hardlopen.

Guyon Mingelen
Guyon is negentien jaar en heeft een zeer brede belangstelling, uiteenlopend van vioolspelen, pianospelen, politicologie, astronomie, natuurkunde, geschiedenis en uiteraard wiskunde. In deze disciplines verdiept hij zich zeer. Daarnaast vindt hij het heerlijk om te zeilen. Momenteel geniet hij van een tussenjaar.

Govert Schilling
Govert Schilling is wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende astronomische onderwerpen.

In 2007 heeft de Internationale Astronomische Unie planetoïde 10986 (Govert) naar hem genoemd.